İmplant

İmplant, herhangi bir nedenden dolayı kaybedilmiş dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen, titanyumdan üretilen, yapay diş kökleridir. Dental İmplantlar geleneksel protezlere göre daha iyi konuşma, estetik ve çiğneme fonksiyonu sağlar. Rahat ve güvenilir bir uygulamadır.

Hangi durumlarda implant uygulanır?

1- Bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda oluşan boşlukları doldurmak için komşu dişlerin şekillendirilmesi (küçültülmesi) ile uygulanan tedavi şeklidir.
2- Çenenin en arkasındaki dişin olmadığı ve dolayısıyla köprü yapılamayan durumlar.

Bu durumdaki hastaların çoğunun hareketli (takıp – çıkarılan ) protez kullanmak istememesi nedeniyle implant yapılarak daha kullanışlı olan implant destekli porselen köprü kullanılabilir.

3- Tamamen dişsiz ağızlarda hastanın bulantı refleksinin olması, protezin tutuculuğunun iyi olmaması gibi sebeplerden total (damak) protez kullanılmasının mümkün olmadığı veya hasta tarafından istenmediği durumlar.

Bu durumda implant yerleştirilerek sabit köprüler yapılabildiği gibi, implant destekli hastanın konforunu arttırabilecek çeşitli hareketli protezler de yapılabilir.

Herkese implant uygulanabilir mi?

İmplantlar çeşitli çaplarda ve uzunlukta üretilirler. İmplant uygulaması düşünülen bölgede çene kemiğinin yeterli genişlikte ve yükseklikte olması gerekmektedir. Aynı zamanda kemiğin kalitesi de başarıyı etkileyen faktörlerdendir. Günümüzde kemik grefti (tozu) uygulamalarıyla yetersiz olan kemik kuvvetlendirilebilir. İmplant başarısını etkileyen en önemli faktörlerden biri de ağız hijyeni ve dişeti sağlığıdır. Hastanın genel sağlık durumu iyi olduğu takdirde implant uygulaması için üst yaş sınırı yoktur. Ancak kemik gelişimi henüz tamamlanmamış genç bireylerde uygulanması önerilmez.

İmplant yerleştirilirken ağrım olacak mı?

İmplant lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir ve işlem sırasında ağrı duymazsınız. Operasyondan 3-4 saat sonra anestezinin etkisi geçince hafif ağrı duymaya başlayabilirsiniz. Bir çok hasta bu ağrının normal bir diş çekiminden sonra duyulan ağrıdan farklı olmadığını söylemektedir. Bu da diş hekiminizin vereceği ağrı kesiciyle ortadan kalkıcaktır.

Tedavi süresi ne kadardır? İmplant yapıldıktan sonra protezimi hemen takabilir miyim?

İmplant adedi kaç olursa olsun isterseniz tek bir seansta işleminiz tamamlanabilir. Ancak üst protezinizi yapmak için 2-5 ay arası bekleme süresi olacaktır. Bu süreci değiştiren kemik yapınız, implantınızın uygulanacağı bölgedir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir. Bu süre tamamlandıktan sonra, ikinci aşama olan üst yapım(protez) aşaması ise ortalama 7-15 gün arası tamamlanır. Osteointegrasyon için beklenen sürede hekiminiz size uygun geçici bir protez yaparak ağız içi fonksiyonunuzu sağlayacaktır.

Kanser riski var mı?

Tıbbi literatürde implantların kansere neden olduğunu gösteren hiç bir bulguya rastlanmamıştır.

İmplant uygulamasında yaş sınırı var mıdır?

Büyüme ve gelişimini tamamlayan , genel sağlığı ve kemik yapısı uygun olan her hastaya implant uygulanabilir. Özellikle implanta fonksiyonel olarak en çok ihtiyacı olan hasta grubumuz ise ileri yaşlarda ve hareketli protez kullanan hastalarımızdır.

İmplant operasyonu sonrasında hastalanın ağız bakımı nasıl olmalıdır?

İmplant operasyonu sonrasında hastalarımızın ağız bakımına daha fazla dikkat etmeleri gerekmektedir. Diş fırçalama, ara yüz fırçaları, diş ipleri ve ağız duşu kullanılması önerilmektedir.

Sigara kullanan hastalarımıza ise yara iyileşmesinde ve ağız bakımında problem oluşturabilmesinden dolayı sigarayı bırakmalarını tavsiye etmekteyiz. Operasyon sonrasında hastalarımızın ilk 1 yıl 3’er ay aralıklarla 1 yıldan sonra ise 6 aylık periyotlarda kontrole gelmelerini tavsiye etmekteyiz.

Randevu Talebi

Yapmış olduğunuz randevu işlemi ön kayıt niteliğinde olup ekiplerimiz belirtmiş olduğunuz telefon numarası ile iletişime geçerek asıl randevunuzu oluşturacaktır.






    Mesaj Gönder
    Merhabalar, size nasıl yardımcı olabiliriz?